Over deLex

deLex B.V. is in 2005 opgericht en wordt geleid door mr. Claudia Zuidema. Claudia begon als bedrijfsjurist bij een muziekuitgeverij en werkte daarna in verschillende uitgevers- en managementfuncties bij Wolters Kluwer. 

Onze vacatures

DeLex zoekt een Congresmanager 
Voor de inhoudelijke en commerciële ontwikkeling van deLex Media zoeken we een Congresmanager voor 3 (max 4) dagen per week.

Wat ga je doen?

 • Product- en conceptontwikkeling voor juridische professionals op de gebieden waarin deLex actief is; je bepaalt vorm en inhoud samen met auteurs en sprekers. 
 • Je doet de communicatie en voert marketingacties uit, zowel online, DM als via LinkedIn.
 • Je onderhoudt bestaande contacten van sprekers en auteurs en bouwt dit netwerk verder uit.
 • Je onderhoudt de contacten met de deelnemers en je springt administratief in waar nodig.
 • Je stelt de begrotingen op en bewaakt begrotingen en offertes.
 • Je maakt planningen en draaiboeken en bewaakt deze. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de contacten met externe partijen zoals locaties, vormgevers en catering.

Wat vragen we? 
Een flexibel, commercieel en klantgericht persoon die zowel intern als extern kan samenwerken. Een afgeronde HBO of WO-opleiding en/of kennis van de juridische wereld is een pré maar geen must. Communicatieve - en creatieve vaardigheden, doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid zijn belangrijk.

Wie zijn wij? 
deLex is een in hartje Amsterdam gevestigd innovatief mediabedrijf. deLex is opgericht in 2005, met meer dan 25 jaar ervaring in legal publishing.  Een niche-uitgeverij met een duidelijke focus op online publiceren, opleidingen, (digitale) tijdschriften, databases en websites. Daarnaast exploiteert zij verschillende papieren uitgaven en boeken.
deLex richt zich op juridische professionals in de rechtsgebieden intellectuele eigendom, I(C)T recht en datarecht. Andere juridische gebieden waarin delex actief is: Mediarecht, Privacy, Telecom, Reclame, Life Sciences, Privacy, Cyber ​​Security, AI en data-recht.
deLex hanteert een succesvolle mediamix van online informatie en opleidingen, zowel gratis als betaald waarmee ze op actieve wijze de IE/ICT community van juristen faciliteert. 
Zij verbindt professionals met elkaar en met elkaars kennis.


Wat doen we? 
deLex Media is onderdeel van deLex en organiseert opleidingen, netwerkevents, congressen en seminars. Daarnaast organiseert zij de mr. S.K. Martens Academy, een post-academische opleiding op het gebied van intellectuele eigendomsrecht en de commerciële procespraktijk.
Het team van deLex bestaat uit ca. 8 medewerkers.

Wat bieden wij?
Zeer goede arbeidsvoorwaarden, een inspirerende werkplek op een steenworp afstand van het Leidseplein, gezellige borrels en uitjes. Binnen het gedreven team van collega’s heb je veel vrijheid en zelfstandigheid. 

Waar kun je solliciteren?
Je kunt solliciteren door je CV en motivatie te sturen naar czuidema@delex.nl. Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met Claudia Zuidema (06 21 560 474 of Patricia Post (020 – 3452212).

Redactionele stage bij niche-uitgeverij deLex

Wil jij je als student verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen de vakgebieden Intellectuele Eigendom, ICT-recht en Privacy? 

Kom dan stagelopen bij deLex! DeLex is een juridische uitgeverij gericht op juridische professionals in deze vakgebieden. Zo beheren wij de online databases IE-forum.nl en ITenrecht.nl, geven we een aantal vakbladen uit en verzorgen we congressen en andere opleidingen. 

Tijdens de stage maak je kennis met de werkzaamheden binnen een juridische uitgeverij. Je werkt nauw samen met de uitgever en andere (web)redacteuren die je de kneepjes van het vak snel bijbrengen. Daarnaast bieden de congressen je de kans om te netwerken en de IE-community te leren kennen. Veel van onze stagiaires werken inmiddels bij bekende advocatenkantoren, instanties en bedrijven.

Wat bieden wij jou? 

 • Skills met betrekking tot het verzamelen en analyseren van diverse openbare juridische bronnen
 • Redactionele vaardigheden
 • Autonomie over berichtgeving op onze websites
 • De kans om je netwerk flink uit te breiden
 • Een stagevergoeding   
 • Een leuk, hecht team, in hartje Amsterdam 

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent bijna klaar met je bachelor of bezig met je master rechtsgeleerdheid
 • Je hebt interesse in Intellectuele Eigendom, ICT-recht en Privacy
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke taalvaardigheden en een vlotte pen
 • Je bent 3 dagen per week beschikbaar

Interesse? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Florien Eindhoven (feindhoven@delex.nl).